Circuslessen voor kinderen

Circus is een kunstdiscipline met een perfecte balans tussen fysieke training en creatieve ontwikkeling.

In onze gymzaal aan de Lammenschansweg 4 in Leiden geven wij circusles. Hier bieden wij de volgende circusonderdelen aan:

 • ballopen
 • acrobatiek
 • diabolo
 • jongleren
 • aerial silk (tissu)
 • eenwielfietsen
 • koorddansen

Je hoeft niet voor één bepaald onderdeel te kiezen. Elke les kan je met verschillende circusonderdelen aan de slag!

Bij ons circus wordt er gewerkt aan:

 • motorische ontwikkeling (kracht, lenigheid, snelheid, veilig vallen, coördinatie en evenwicht)
 • creatieve ontwikkeling (vormgeving, originaliteit en presentatie)
 • sociale ontwikkeling (samenwerking, eigenwaarde, vertrouwen, waardering)

Waarom is circus zo leuk?

 • Door het niet-competitieve karakter is circus toegankelijk voor elk niveau.
 • Tijdens de circuslessen worden leerlingen uitgedaagd om hun grenzen op te zoeken, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en deze te delen met het publiek.
 • Het applaus is een grote stimulans om jezelf uit te blijven dagen beter te worden. Daarnaast kan het kinderen ook over hun podiumvrees heen helpen.

Kortom: circus is sportief, leerzaam en leuk!

Een professioneel team

Bij Circus Miloco hebben we een vast team van docenten die samen de lessen verzorgen. Dat betekent dat er tijdens een les altijd minimaal twee, maar meestal drie professionele docenten aanwezig zijn. Daarnaast hebben we ook een aantal ervaren leerlingen die ons assisteren bij de lessen.

Zijn de docenten even bezig met andere leerlingen? Dan hebben we altijd een aantal iPad’s beschikbaar waar leerlingen aan de hand van filmpjes nog even naar een bepaalde truc kunnen kijken of vast kunnen beginnen aan iets nieuws.

Miloco’s niveausysteem

Miloco heeft haar eigen niveausysteem ontwikkeld, waardoor onze leerlingen stapsgewijs nieuwe vaardigheden, technieken en trucs kunnen leren. Elke niveau bestaat uit meerdere oefeningen, die samen een logisch geheel vormen. Om een niveau af te kunnen ronden mag een leerling een mini-examen doen bij zijn docent. Dit is echter niet verplicht, want zo’n examen kan best spannend zijn! Natuurlijk is het wel leuk als jouw harde werk beloond wordt met een diploma!

Laat zien wat je kan!

Na iedere les mogen de kinderen met de truc van de week laten zien wat ze die les hebben geleerd. Naast dat het heel erg leuk is om te laten zien wat je hebt geleerd kan het je ook bij helpen om met kleine stapjes over jouw eventuele podiumvrees heen te komen. Natuurlijk zijn ouders en vrienden welkom bij de truc van de week, maar.. dan moeten ze wel voor het applaus zorgen!

We sluiten ieder seizoen af met een eindshow van onze leerlingen. Deze eindshow doen we in onze eigen circustent of in een theater in de buurt.

Met onze talentengroep doen we ook regelmatig optredens bij evenementen. Gedurende het jaar komen er veel leuke optredens langs waar de leerlingen hun talent mogen laten zien. We treden op tijdens Koningsdag en Leidens Ontzet, maar we hebben ons bijvoorbeeld ook laten zien op de landelijke premiere van de film Circus Noël.

Wil je het een keer proberen?

Lijkt het je leuk om ook op circusles te gaan, maar twijfel je nog een beetje? Kom dan eens een proefles doen! Een proefles is natuurlijk helemaal gratis en je hoeft nog geen ervaring te hebben met het circus. Kinderen vanaf 7 jaar mogen een proefles komen doen. In overleg met de ouders zullen we na deze proefles besluiten of en wanneer het kind kan beginnen met de circuslessen. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Onze docenten

Jeroen

Directeur

Specialiteiten:
jongleren
diabolo
eenwieler
vuur

Minke

Directeur

Specialiteiten:
tissu
koord
hoepel
vuur

Quinten

Docent

Specialiteiten:
diabolo
jongleren
ballopen

Kelly

Docent

Specialiteiten:
aerial hoop
aerial silk