Hallo allemaal,

Tijdens de persconferentie heeft de premier toegezegd dat de jeugd weer mag gaan sporten op buitenlocaties. Wij hebben een geschikte buitenlocatie gevonden, namelijk bij L.K.V. Sporting Trigon. Het adres is Cronesteinkade 19, 2313 GX Leiden. Dit is vlak achter de gymzaal.

We gaan hier vanaf zaterdag 16 mei weer lesgeven. Natuurlijk zijn de lessen anders dan jullie van ons gewend zijn aangezien wij rekening moeten houden met de richtlijnen van het RIVM. Wij zullen in deze brief uitleggen hoe wij dit in de praktijk zullen brengen. Het is belangrijk dat je dit goed doorleest en met je kind(eren) een aantal zaken van te voren bespreekt. 

De online lessen zullen vanaf nu komen te vervallen en plaats maken voor de buitenlessen.

Het lesrooster

Zaterdag 1e groep 09.00-10.00 (mixgroep)
Aankomst vanaf 08.50, vertrek tot 10.10

Zaterdag 2e groep 10.30-11.30 (7+ groep) 
Aankomst vanaf 10.20, vertrek tot 11.40

Zaterdag 3e groep 12.30-13.30 (7+ groep)
Aankomst vanaf 12.20, vertrek tot 13.40

Zaterdag 4e groep 14.00-15.00 (12+ groep) 
Aankomst vanaf 13.50, vertrek tot 15.10

Zaterdag 5e groep 16.00-17.00 (12+ groep)
Aankomst vanaf 15.50, vertrek tot 17.10

——
Woensdag 1e groep 13.30-14.30 (7+ groep)
Aankomst vanaf 13.20, vertrek tot 14.40

Woensdag 2e groep 15.00-16.00 (9+ groep)
Aankomst  vanaf 14.50, vertrek tot 16.10

Woensdag 3e groep 16.30-17.30 (mixgroep)
Aankomst vanaf 16.20, vertrek tot 17.40

KleutergroepWe kunnen het veld niet op vrijdag gebruiken, dus jullie mogen zelf een 7+ groep of mixgroep uitzoeken waar je heen wilt gaan om les te volgen.
 TalentengroepWij kunnen geen gebruik maken van het veld op maandag. De leerlingen uit de talentengroep kunnen in een van de 12+ groepen komen trainen. Voor acrobaten onder de 12 jaar die samen acrobatiek doen geldt dat ze in overleg met elkaar mogen kiezen om samen in een andere groep deel te nemen waar de 12+ regels niet van toepassing zijn.

Jeroen neemt nog contact op met de eenwielfietsers, zij zullen misschien op een ander moment en op een andere locatie gaan trainen, maar dat is nog niet rond. Dit omdat er op de sportlocatie maar beperkt plek is voor eenwielfietsen. Natuurlijk zijn de eenwielfietsers ook welkom in de 12+ groepen om andere onderdelen te oefenen.
 MixgroepenAls je twaalf jaar of ouder bent dan mag je niet mee-oefenen in je normale groep. Je kan dan les volgen in 1 van de twee 12+ groepen op zaterdag. De 4e groep op zaterdag is normaal een 9+ groep. Aangezien er in deze groep ook kinderen van 12 jaar zitten behandelen wij deze hele groep als 12+. Dat wil zeggen dat wij in deze groep 1,5 meter afstand houden van elkaar. Als je jonger bent en je ziet dit niet zitten dan mag je ook met een andere groep meetrainen.Zoals jullie zien duurt de les wat korter dan normaal. Dit komt omdat we voldoende tijd tussen twee lessen moeten hebben zodat twee groepen niet op hetzelfde moment in en uit lopen en voor ons om tussendoor materialen te kunnen schoonmaken. Ook doen wij aan het einde van de les geen truc van de week.
 Het weerOmdat we nu buiten les gaan geven zijn wij natuurlijk afhankelijk van het weer. Wij zullen de avond voor je lesdag om 20.00 een melding doen op de homepagina van onze website. Mocht de weersvoorspelling twijfelachtig zijn, dan zullen wij vermelden dat je een uur voor de les begint de site nog een keer moet checken. Bij slecht weer in de ochtend kunnen helaas ‘s middags onze lessen ook niet doorgaan ivm een nat veld. Hierdoor is het niet veilig om les te geven en we hebben ook materialen die niet tegen vocht kunnen. Wij hopen dat je hier begrip voor hebt.
Belangrijke afspraken 
– Vertrek voorbereid van huis. Zorg dus dat je handen zijn gewassen, je een bidon hebt gevuld, en dat je thuis nog naar het toilet bent gegaan.

 – Je reist alleen of komt met één persoon uit jouw huishouden, maar kom zoveel mogelijk zelf en op eigen gelegenheid naar de sportlocatie.

 – Zorg dat je in sportkleding naar de sportlocatie komt, want de kleedkamers (en toiletten!) zijn gesloten.

 – Kom niet eerder dan de in het rooster aangegeven tijden naar de sportlocatie.

 – Volg de instructies op van de docenten van circus Miloco.

 – Zorg ervoor dat uw kind op de hoogte is van de algemene veiligheids- en hygiëneregels van het RIVM. Zorg er voor dat uw kinderen weten dat ze op 1,5 meter afstand van de docenten en andere volwassenen moeten blijven en dat dit voor iedereen van de leeftijd 12+ geldt.

– Breng je kind(eren) niet naar de sportlocatie als je kind klachten heeft van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts. Ook niet als iemand in jouw huishouden koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/ of benauwdheidsklachten. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten deelnemen aan de les.
– Breng je kind(eren) niet naar de sportlocatie als iemand in jouw huishouden positief getest is op het coronavirus (COVID-19). Omdat uw kind tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kan worden, moet uw kind thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact. 
Wij willen iedereen bedanken voor de steun de afgelopen periode. Jullie hebben het mogelijk gemaakt dat wij nu weer van start kunnen gaan. Het is fijn dat we nu weer wat terug kunnen doen. Wij kijken er enorm naar uit om jullie allemaal weer te kunnen ontvangen. We hopen dat de lessen, ondanks dat ze anders zullen zijn, heel leuk worden! Hopelijk kunnen we vanaf september eindelijk de zaal weer in. 

Groeten en tot snel!

Minke, Jeroen & Sjef