Hallo allemaal,

We zijn druk in de weer met de grote voorstelling.
Zorg dat jullie allemaal kaartjes hebben gekocht, want de show komt ook op verschillende site’s te staan waar andere mensen ook zien dat we voorstellingen geven.

Naast de show die we geven wordt er ook een boek uitgegeven. Dit boek is gemaakt door Jeroen zijn vader en vrouw.

Een deel van de opbrengst gaat naar een race-eenwielfiets voor het circus. De fiets is voor kinderen die willen oefenen en mee doen aan het Nederlands kampioenschap eenwielfietsen.

Bij het afgelopen Nederlands kampioenschap zijn er verschillende prijzen gewonnen door kinderen van circus Miloco. We hebben 2 keer goud gewonnen, 2 keer zilver en 1x brons. De snelheidswedstrijden worden gereden op een 24 inch race-eenwielfiets. Deze heeft Miloco niet. We willen er dus een kopen voor alle Miloco-kinderen die aan de wedstrijden mee willen doen.

Alles over de show

Aanvang kinderen

De kinderen moeten 1 uur voor aanvang van hun show aanwezig zijn. Er is plek voor de kinderen om zich om te kleden. Wel is het handig als uw kind een eigen tas meeneemt waarin de kleding in de kleedruimte bewaard kan worden. 

Als u zelf het haar van uw kind mooi kunt maken voordat hij of zij naar ons komt, dan is dat mooi meegenomen! Hier is weinig tijd voor, in verband met het omkleden en schminken. 

Kleding

 • Wij hebben veel verschillende sets circuskleding.
 • Als uw kind zelf leuke (circus)kleding heeft, neem het dan mee.
 • Als onderkleding graag ieder kind zwart en als bovenkleding wit.
 • Afhankelijk van het weer lang of kort.
 • Er moet natuurlijk wel goed in kunnen worden bewogen.
 • Al de kleding het liefst zonder opdruk of minimaal.
 • Bij de onderdelen tissue en koord graag een legging.
 • Vergeet niet je turnschoentjes of sportschoenen mee te nemen.

 

Aanvang publiek

Het wordt erg gewaardeerd als de meeste mensen met de fiets komen. Wanneer dit niet kan zijn er verschillende parkeerplekken in de buurt. Kijk op: www.circusmiloco.nl/kaartjes.

Alleen als u slecht ter been bent mag u tot aan de vooringang met de auto rijden. 

De kassa gaat een half uur voor de show open. Vanaf dan kunt u uw kaarten ophalen. De kaartjes zullen voor u klaar liggen op de naam waaronder u ze op heeft besteld.

Buitenspeeldag

Na de show hebben we nog één les met z’n allen. Dit is op 13 juli van 13.00 tot 15.30u. Ook ouders, broertjes en zusjes zijn hier welkom! We gaan dit jaar de buitenspeeldag bij de swift-bult houden.  Bij Swift gaan we allemaal eenwielfiets-games doen. Naast de baan (bult) kun je picknicken en worden er allerlei circusworkshops en -spellen gedaan. 

Als uw kind mee wil doen aan de eenwielfiets-games is volle bescherming verplicht. Er zullen enkele spellen zijn waar je kunt botsen of vallen. 

Deze bescherming en kleding is verplicht:

 • schoenen
 • knie-, elleboog- en polsbescherming
 • helm

Wij verzorgen voor iedereen 1 drankje en een zakje chips. Iedereen is vrij om dit met andere dingen aan te vullen.

 

Miloco+Nevermind

Jeugdcircus Nevermind was op zoek naar iemand, die de leiding kon overnemen. Er is een leuk team docenten, maar niemand die de leiding wilde/kon nemen. Minke en Jeroen gaan dit op zich nemen. 

Wat betekent dit voor Miloco? We krijgen een heel team top-docenten, die bij onze kinderen gespecialiseerde lessen kunnen geven. We zullen over en weer materiaal kunnen gebruiken. Bij Nevermind zit ook een mooi theater waar we mogelijk gebruik van kunnen maken.

 

Stichting Miloco

Circus Miloco ontwikkelt zich. Met een blik op de toekomst hebben we besloten om, samen met circus Nevermind uit Zoetermeer, een stichting op te richten. Het doel van de stichting zal zijn: het organiseren van lessen en optredens van het jeugdcircus en projecten op scholen e.d. Een stichting kan subsidies aanvragen voor materialen en projecten, wat VOF Miloco niet kan. Een stichting kan ook de VOF Miloco ondersteunen.

Op dit moment zijn er 3 personen die een ‘ad interim’ bestuur vormen om deze stichting vorm te geven en op te richten. Zij zoeken nog versterking van een jurist en een fiscalist of iemand die daar veel verstand van heeft.

Bent u diegene die ons voor een jaar zou willen ondersteunen? Of weet u iemand die dat wel zou willen? Het gaat waarschijnlijk om vijf vergaderingen. Bij interesse, neem dan contact op met de secretaresse van dit interim bestuur: Ineke Ouwehand (inekeou@gmail.com) Als u vragen heeft: schrijf gerust, dan neemt zij contact met u op.