Hallo allemaal, 
Wij zijn heel blij om jullie te kunnen vertellen dat we weer circuslessen gaan organiseren! 

Overkapping
Wij hebben een vergunning weten te regelen om onze circustent op te mogen zetten en deze te gebruiken als overkapping (zonder zijwanden erin). Dit geeft ons veel zekerheid dat lessen meestal door kunnen gaan omdat we nu ook tijdens de regen verder kunnen. 

Buitenlessen, hoe gaat dat?
Wij hebben heel veel zin om de kinderen weer circusles te kunnen geven. De lessen zien er wel wat anders uit dan in de gymzaal. Er zijn op het moment veel dingen die door de maatregelen niet kunnen. Wij hebben bij het organiseren van de lessen gekeken naar wat wel haalbaar is en daar ons plan op aangepast.

Het kan bijvoorbeeld koud zijn. De kinderen moeten hierop gekleed zijn. Ook vanwege de kou, hebben we besloten de lessen voorlopig korter te maken. Daarnaast zullen we de onderdelen zo verdelen dat de docenten niet de hele dag buiten hoeven te staan, omdat we de onderdelen niet allemaal tegelijk aanbieden zoals normaal. Dit betekent voor de kinderen dat ze voor de aankomende tijd een keuze moeten maken tussen twee opties: 

  • Optie 1: Ballopen, koorddansen, hoepel en poi (o.l.v. Minke + extra docent/assistenten.)
  •  Optie 2: Eenwielfietsen, diabolo en jongleren (o.l.v. Jeroen + assistenten) 

Tijdens de les kunnen de kinderen kiezen voor de onderdelen uit de gekozen optie. De kinderen kunnen dus geen onderdelen kiezen uit de andere optie. Bekijk dus even goed de onderdelen voordat jullie een keuze maken. 

Wat lukt niet/wat is er nog meer anders? 

  • We zullen voorlopig geen partner-acrobatiek aanbieden omdat we het risico op het verspreiden van het coronavirus willen beperken. We kiezen voor onderdelen waarbij we geen lichamelijk contact hoeven te hebben en we desgewenst meer afstand kunnen houden. 
  • Helaas kunnen we niet genoeg tissues ophangen voor het aantal kinderen om aerial silk aan te bieden. 
  • Alle groepen worden mix-groepen qua leeftijd. We zullen rekening houden met niveauverschillen en de kinderen uit de 5+ groepen proberen we te koppelen aan leeftijdsgenootjes en/of een andere leerling/assistent die ze extra helpt. 
  • Het zou ook kunnen dat wij ervoor kiezen om bij bepaalde weersomstandigheden sommige onderdelen niet aan te bieden. Bijvoorbeeld zal jongleren met koude handen soms niet gaan of jongleren we alleen met materialen die tegen vocht kunnen. Zo zullen we soms keuzes moeten maken die misschien niet altijd favoriet zijn bij de kinderen. Misschien wel handig om dit van te voren even te bespreken thuis, zodat de verwachtingen van de lessen een beetje kloppen. 

Vanaf wanneer? Tot wanneer? 
Als u geen tegenbericht hoort, beginnen de lessen vanaf woensdag 17 februari en zaterdag 20 februari. Vanaf dan zal uw kind elke week in dezelfde groep les hebben, totdat we weer de zaal in mogen en we op de normale manier kunnen lesgeven. Tijdens de voorjaarsvakantie zullen de lessen gewoon doorgaan. 

Lesrooster

Woensdagen
13.30-14.15 bal / koord / poi / hoepel (Reservegroep*)
14.15-15.00 bal / koord / poi / hoepel
15.00-15.45 bal / koord / poi / hoepel
15.45-16.30 eenwielfietsen / diabolo / jongleren 
16.30-17.15 eenwielfietsen / diabolo / jongleren
17.15-18.00 eenwielfietsen / diabolo / jongleren (Reservegroep*)

Zaterdagen
09.00-09.45 bal / koord / poi / hoepel (Reservegroep 2*)
09.45-10.30 bal / koord / poi / hoepel (Reservegroep 1*)
10.30-11.15 bal / koord / poi / hoepel
11.15-12.00 bal / koord / poi / hoepel
12.00-12.45 bal / koord / poi / hoepel
12.45-13.15 pauze
13.15-14.00 eenwielfietsen / diabolo / jongleren
14.00-14.45 eenwielfietsen / diabolo / jongleren
14.45-15.30 eenwielfietsen / diabolo / jongleren
15.30-16.15 eenwielfietsen / diabolo / jongleren (Reservegroep 1*)
16.15-17.00 eenwielfietsen / diabolo / jongleren (Reservegroep 2*)

*) Reservegroepen verschijnen pas op de website als de andere groepen vol zijn op die dag. 

Inschrijven
Via onderstaande link kun je op onze site een gratis kaartje “kopen” bij een groep naar keuze. Per groep kunnen 20 kinderen deelnemen. U mag het aantal kaarten kopen als lessen die uw kind in de week volgt. Het kaartje staat voor een inschrijving bij de groep die jullie gekozen hebben. Dit is voorlopig de vaste groep van uw kind,tot we weer in de gymzaal les gaan geven.

Druk op onderstaande knop om u in te schrijven:

Adres
Het adres is: Voorschoterweg 8-E, 2324 NE Leiden. 
Hier zit ook het gebouwtje van de LCKV.

Logistiek 
De lessen zijn qua tijd op elkaar aangesloten, maar vanwege de maatregelen is het belangrijk dat de groepen niet mixen en ook de ouders die hun kind halen of brengen moeten gescheiden blijven en onderling natuurlijk afstand houden. We werken daarom met verschillende plekken:

1 rose = afzetplek:
Hier worden kinderen afgezet. Hier zeggen de ouders gedag. De kinderen lopen zelf naar de wachtplek. 

2 geel = wachtplek:
Op deze plek wachten de kinderen tot ze worden opgehaald door een van de begeleiders. Hier kunnen ze alvast hun handen ontsmetten. Wanneer de les begint worden de kinderen opgehaald bij de wachtplek.

3 wit = circustent. 
Hier hebben de kinderen les.

4 groen = ophaalplek:
Na de les brengen we de kinderen naar dit vak. Hier staan de ouders die hun kinderen komen ophalen. 

N.B. Wij zullen de verschillende plekken markeren of voorzien van een bordje. Volg de instructies die worden aangegeven. 

Het weer
Dankzij de overkapping hebben wij meer zekerheid dat lessen doorgaan. Echter is er een aantal weersomstandigheden waarbij wij mogelijk de les afzeggen, dit om de veiligheid voor de kinderen te kunnen waarborgen. Bijvoorbeeld bij storm en harde windstoten of wanneer wij te veel sneeuwval hebben en wij dit niet goed van de tent blijken te krijgen. In beide gevallen mogen wij de tent niet gebruiken en zijn dit ook geen goede omstandigheden om in het open veld te gaan staan. Mocht dit zich voordoen, dan zullen wij jullie via de whatsappgroep op de hoogte stellen en dit vermelden op de hoofdpagina van de website. Check dit dus even voordat je van huis vertrekt.

Corona-maatregelen
Verder gelden alle algemene corona-maatregelen die u hier terug kunt lezen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels

Deze regels lichten we er even uit:

  • Blijf thuis bij klachten of als iemand uit uw huishouden positief getest is op corona. 
  • Ontsmet je handen voor je komt. 
  • Ga thuis naar de wc. De wc op die locatie mag niet gebruikt worden.

Mochten wij een melding krijgen dat een van de kinderen uit de groep van uw kind corona bleek te hebben, dan zullen wij u hiervan op de hoogte stellen door u te mailen of een bericht te sturen via WhatsApp . Wij verzoeken u dan om de gezondheid van uw kind in de gaten te houden en zo nodig actie te ondernemen.

Wij hebben heel veel zin om alle kinderen weer les te kunnen geven en wij hopen dat jullie  dit een goed alternatief vinden voor zolang de lockdown duurt. 

Tot ziens! 
Circusgroet, Team Miloco